Тут помічник міністра оборони Андрій Лінніченко передав посмертну державну нагороду медика та волонтера Віталія Нетребовського — орден «За заслуги» ІІІ ступеня — його родині: дружині й двом донькам (на знімку).

Так було відзначено звитягу, високий професіоналізм і жертовність, власне, цивільної людини. Адже останнім часом пан Віталій працював завідувачем неврологічного відділення третьої міської клінічної лікарні Полтави. Та у 2015—2016 роках він виконував свій громадянський і професійний обов’язок у зоні АТО на Донбасі. Саме там капітан медичної служби перебував у складі окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Побратими запам’ятали його справжнім патріотом, надзвичайно відповідальною людиною, фахівцем медичної справи, як то кажуть, від Бога. Всі ті чесноти він виявив за умов, коли перевірялися не тільки здобуті раніше знання, вміння та навички, а й сила духу.

Однак не тільки фахові випробовування для нього не закінчилися й після звільнення зі служби. Віталій Нетребовський продовжував працювати за спеціальністю й у 2017 році очолив згадане відділення третьої міськлікарні. Не лише спеціалістам відомо про те, що неврологія сама по собі була і залишається одним з найскладніших напрямів медицини. А з весни минулого року, після початку пандемії коронавірусу, до вже звичних фахових ребусів і проблем додавалися нові, незвідані. Для керівника відділення і практикуючого лікаря, котрий пройшов гарт військовою медициною в зоні бойових дій, то був фактично другий фронт боротьби з ще підступнішим ворогом.

На полі цієї битви він також не відступив ні на крок. Попри те, що в лікарні почали надавати медичну допомогу хворим із COVID-19. Адже вони потребують такої допомоги не лише від інфекціоністів. Пан Віталій особисто не раз рятував життя пацієнтів із коронавірусною хворобою, ставив на ноги сотні земляків. Водночас залишався волонтером, постійно допомагав захисникам України. На жаль, самому вберегтися від ураження коронавірусом і перемогти спричинені ним ускладнення не вдалося. Тож 10 листопада минулого року Віталій Нетребовський відійшов у вічність. На той час йому виповнилося 55 років...

Пам’ять про лікаря й волонтера назавжди залишиться в серцях побратимів, пацієнтів, усіх, хто його знав. У цьому присутні на згаданих коротких урочистостях в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки запевнили найближчих родичів Віталія Нетребовського, котрі отримували посмертну нагороду свого чоловіка й батька.

Фото зі сторінки обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Фейсбуці.