Родина Обухівських давно планувала займатися молочним фермерством, але на заваді стояв брак досвіду в цій відповідальній справі.

Молоді фермери зізнаються, що наважилися на такий крок тільки після того, як заручились підтримкою проекту «Сімейні молочні ферми», що охоплює попутні консультації, ветеринарні послуги, фінансову допомогу для реконструкції, побудови та обладнання корівників і необхідних приміщень, купівлю здорових корів, кормів, доїльних апаратів, а також подальшу організацію збуту молока на переробні заводи.

Світлана Обухівська розповіла, що наразі утримують 13 корів, а найближчим часом планують наростити дійну череду до 50 голів. Спочатку молоді фермери дуже переживали, але завдяки постійній підтримці проекту, підказкам від дорадника й ветеринара щодо того, як краще доглядати за худобою, яких проблем можна уникнути, де придбати дешевше корм і якісне обладнання, з’явилась впевненість, що все буде добре.

«Важливо, що ми відразу можемо зателефонувати консультанту в тих ситуаціях, які ми не розуміємо, і нам допоможуть», — констатує жінка.

Житомирська область.

Фото з Фейсбук-сторінки Комунальна Установа — АМОР (Агенція місцевого органічного розвитку Баранівської ОТГ).