В Брюсселі схвалили таке рішення і зазначили, що воно випливає з їх зобов’язань з відповідності політиці, що проводиться Радою ЄС. Наголошується, що до цих санкцій приєдналися також країни, які входять до європейської зони вільної торгівлі, — Ісландія і Норвегія.

У цих країнах схвально поставилися до заяви відомої чеської компанії Skoda про те, що вона не буде спонсором чемпіонату світу з хокею, якщо він відбуватиметься, як намічалося раніше, в Білорусі. Чехів підтримала й німецька фірма Nivea Men, яка приєдналася до закликів громадських організацій Європи до Міжнародної федерації хокею про перенесення матчів чемпіонату світу 2021 року з хокею з Мінська в інші країни через напружену політичну ситуацію в Білорусі, де порушуються права людини. А Федерація хокею Данії заявила, що збірна команда країни взагалі не поїде до Білорусі. Згідно з міжнародним спортивним календарем матчі чемпіонату світу з хокею 2021 року мали проводитися в Мінську й Ризі з 21 травня по 6 червня.

Зокрема, керівники компанії Skoda в Інстаграмі повідомили: «Ми — великі шанувальники хокею. Уже 28 років є партнером чемпіонату світу з хокею із шайбою. Проте ми також поважаємо й просуваємо всі чинні правила із захисту прав людини як фундаментальну й загальну вимогу в усьому світі. Тому Skoda відмовиться від спонсорства ЧС-2021, якщо Білорусь все-таки отримає право на проведення цього заходу».