Про це 18 січня повідомило Федеральне агентство з морського судно-плавства і гідрографії в Гамбурзі. Федеральне відомство має оцінити заперечення екологів, а саме — Німецьких природоохоронних організацій Deutsche Umwelthilfe і Німецького союзу охорони природи та біорізноманіття, які опротестували видачу дозволу на будівництво цього газопроводу. 

Тим часом стало відомо, що Сполучені Штати попередили ФРН та інші європейські країни про намір запровадити з 19 січня перші санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві «Північного потоку-2». І найперше санкції вводять стосовно російського трубоукладача «Фортуна» та його власника — російської компанії KVT-RUS.

«Ми із жалем взяли до відома цю заяву», — сказав представник міністерства економіки в Берліні, реагуючи на новину про американські санкції.

Нагадаємо, що після запровадження американських санкцій швейцарський підрядник «Газпрому» зупинив участь у будівництві газопроводу. Після цього «Газпром» вирішив добудовувати його власними силами за допомогою російського трубоукладача «Фортуна». Як інформує DW, на сьогодні з приблизно 2460 км газопроводу укладено більш як 2300 км (тобто 94%).

Згідно з даними про відстеження кораблів Refinitiv, «Фортуна» нині перебуває на якорі в Балтійському морі, поблизу Ростока на півночі Німеччини.

Прес-секретар посольства США в Берліні заявив Handelsblatt, що Вашингтон і надалі вживатиме «всіх необхідних та відповідних заходів» для запобігання добудові «Північного потоку-2»