Оскільки в країні, як і досі, фіксується високий рівень поширення COVID-19, а також через побоювання мутацій вірусу уряди — федеральний і земельні — вирішили подовжити локдаун. Тож карантин, котрий мав діяти до кінця січня, триватиме далі — до 14 лютого. Це означає, що ресторани, розважальні заклади і непродовольчі магазини залишаються зачиненими.

Федеральний та земельні уряди узгодили вимоги до переходу більшої кількості компаній на так званий домашній офіс, чи дистанційну роботу. Відповідно, роботодавці всіх галузей мають дозволити співробітникам працювати вдома — в разі, де це можливо.

Також до середини лютого продовжується карантин у школах. Крім того, ухвалені суворіші правила щодо захисних масок. У громадському транспорті і в магазинах у всій Німеччині слід носити медичні маски — хірургічні чи типу FFP2. Влада також закликає громадян задля власного здоров’я зменшити кількість поїздок у громадському транспорті  та відвідувань батьків чи родичів, якомога більше уникати перебування у місцях скупчення людей.

Тим часом Інститут Роберта Коха повідомив, що за добу, станом на 19 січня, зафіксовано 11 тисяч 369 нових випадків зараження коронавірусом. За добу зареєстровано 989 нових смертей.

Хоч загалом у Німеччині спостерігається поступове уповільнення поширення вірусу, проте, на думку експертів, цифри інфікування ще досить високі, щоб послаблювати обмеження. Кількість нових заражень, зареєстрованих упродовж тижня, становить 130 випадків на 100 тисяч жителів.

Берлін.