Адже єгері добре знають, наскільки ускладнився для їхніх «підопічних» пошук кормів узимку. Те, що раніше лежало в лісових масивах і на полях просто під ногами, тепер опинилося під товстою ковдрою снігу та льоду. Щоб добути звідти їжу, представникам лісової фауни доводиться докладати неабияких зусиль.

За таких обставин знесиленим і зголоднілим диким тваринам навіть підійти до створених руками людини годівниць непросто. Тож працівники єгерської служби розчищають стежки та підходи до таких оаз підгодівлі й інших біотехнічних споруд, які вони облаштували заздалегідь. І, звісно, постійно поповнюють їх заготовленими раніше кормами.

Зокрема, в угіддях Миргородського лісгоспу, за словами інженера з охорони та захисту лісу Сергія Виборного, така робота розпочалася ще з листопада минулого року. Відтоді на тих своєрідних кормокухнях для диких тварин виклали до п’яти тонн зерновідходів і кукурудзи в качанах, майже три тонни сіна, триста їстівних віників і сотню кілограмів солі.

Не забувають лісівники краю й про птаство, якому також неабияк дошкуляють зимові холоди. Раніше вони брали активну участь в акції «Нагодуй птахів узимку». В її рамках працівники лісгоспів виготовили чимало годівничок і разом зі своїми добровільними помічниками, переважно з числа школярів, розвішували їх на території навчальних закладів, у парках і скверах.
А тепер ті небайдужі юні й дорослі помічники птахів своїм прикладом нагадують землякам про необхідність поповнювати запаси корму для пернатих на «кухнях» для них поблизу своїх домівок. Адже в люті морози крилатих відвідувачів там також істотно побільшало.

Фото зі сторінки Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства у Фейсбуці.