На знімку: велика родина Ніни Антонюк біля нової оселі.

Материнське тепло і турботу Альоні, Ірині, Олександрі, Анастасії, Павлу та Денису Ковалінським тут даруватиме вчителька початкових класів Ходаківської СЗШ І—ІІ ступенів Ніна Антонюк, яка також виховує шестирічну доньку Анну.

Пані Ніна розповідає, що про створення ДБСТ мріяла давно і переконана — це її покликання. Тому жінка звернулася до служби у справах дітей Коростенської РДА, зібрала пакет необхідних документів та пройшла курси підготовки батьків-вихователів у Житомирському обласному центрі соціальних служб. Для новоствореної великої родини за рахунок субвенції з державного бюджету придбали комфортний двоповерховий будинок загальною площею 174,6 кв. м, обладнаний усіма необхідними меблями та комунікаціями.

На святкові входини до нової оселі з подарунками і солодкими гостинцями завітали голова міської громади Володимир Москаленко, очільник Житомирської ОДА Віталій Бунечко та представники районних органів влади. Посадовці зазначили, що Коростенщина нині належить до лідерів з розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу в регіоні. Зокрема, ДБСТ Ніни Антонюк — уже дев’ятий на території громади. Забезпечення права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні і надалі залишатиметься одним з пріоритетних напрямів соціальної політики в районі та області.

Фото з сайту Коростенської міської ради.