«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Лех» (Польща, Познань). 1:1. Голи: Маргвінський, 58, Коваленко, 90 (п).

«Шахтар»: 1-й тайм — Трубін, Болбат, Бондар, Матвієнко, Сіпріано, Майкон, Тете, Судаков, Патрік, Коноплянка, Мораес; 2-й тайм — Пятов, Додо, Вітао (Кривцов, 75), Хочолава, Корнієнко, Степаненко, Соломон, Коваленко, Антоніо, Фернандо, Дентіньо (Мудрик, 82). Тренер — Луїш Каштру.

«Лех»: ван дер Гарт, Червінський, Шатка (Даєвський, 67), Саламон, Пухач, Карльстрьом, Тіба, Скораш, Маргвінський, Камінський, Ісхак (Пацлавський, 14, Аввад, 46). Тренер — Даріуш Журав.

Рахунок у цій зустрічі відкрила польська команда. Сталося це вже у другому таймі. Маргвінський отримав передачу від Червінського й опинився сам на лінії останніх оборонців «гірників». А далі він вдало переграв Пятова після виходу віч-на-віч.

«Шахтар» врятувався на останній хвилині зустрічі. За фол проти Фернандо рефері призначив пенальті, який реалізував Коваленко.

Донеччани традиційно грали першим номером, але мали ще важкуватий вигляд. Їм бракувало швидкостей, вони помилялися при передачах. Але свій гол «гірники» таки знайшли на останній хвилині. Він був заслужений, скажімо, став заохоченням за величезний обсяг виконаної роботи, за настирність і бойовий характер.

Були певні претензії до оборони, котра дозволила «Леху» створити кілька гострих моментів. Один із них, як уже було згадано, суперники реалізували.

Ось таким вийшов перший поєдинок «гірників» на зимових зборах. Але ми віримо, що поступово «Шахтар» набере необхідні кондиції.

Луїш Каштру:

«Результат — це те, що нас найменше цікавить на цей момент. Я його ніяк зараз не оцінюю, хоч і завжди хочу перемагати. Хочу, щоб у команди завжди були великі амбіції на перемоги.

Тепер мене в цих матчах цікавить те, як ми обороняємося, атакуємо і як ми готові до різних ситуацій. Це були два тайми, які мене задовольнили. Ми тільки три дні працюємо, а грали з командою, яка через 10 днів відновить виступи у своєму чемпіонаті. Це створило нам деякі труднощі. Ми змогли показати хороші речі протягом зустрічі, хоча і не були на тому рівні, який вимагаємо самі від себе. Поза сумнівом, ми його досягнемо».

Наступний спаринг на турецькому зборі «Шахтар» зіграє сьогодні. Його суперник — чинний чемпіон Болгарії «Лудогорець» (Разград). Цей клуб 9 разів вигравав «золото» національних турнірів. Початок зустрічі — о 16:00.

Фото ФК «Шахтар».