Не таємниця, що канцлер ФРН Ангела Меркель живе надзвичайно скромно. То куди і на що саме вона витрачає свої гроші? Це спробувало з’ясувати інтернет-видання germania. one.

Зарплатня глави німецького кабінету складається із різних виплат. Ідеться про офіційну зарплату, бонуси, надбавки за понаднормову роботу — трохи менше ніж 25 тисяч євро на місяць. Крім офіційної, Меркель щомісяця належить ще трохи більше 8 тисяч євро — своєрідної грошової допомоги для державного службовця. Загалом канцлер отримує близько 35 тисяч євро на місяць, що становить майже 420 тисяч євро на рік.

Ангела Меркель обіймає посаду канцлера з 2005 року, тож отримує за це зарплатню уже 16-й рік поспіль. Але й до того, як стати канцлером, вона досить пристойно заробляла. Спочатку як депутат Бундестагу, із 1991-го по 1998 рік Меркель була федеральним міністром у справах сім’ї, молоді, людей похилого віку та жінок, після чого очолювала федеральне міністерство охорони довкілля. Окремо оплачувалася і її посада генерального секретаря ХДС. За приблизними даними, вона за свою довгу політичну кар’єру заробила майже 5,5 млн євро.

Проте Меркель також і витратила за цей час чимало. Приміром, на гардероб, котрий відповідає її посаді канцлера. Загалом нині її фінансові статки оцінюються приблизно в 3,5 млн євро.

Берлін.