На знімку: Під час церемонії покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському в місті Києві.

«Сьогодні важливе свято для українського народу, тому що зараз також постає питання щодо об’єднання українців і повернення територіальної цілісності, за яку, на жаль, багато років ми боремося, захищаючи інтереси, майбутнє і життя наших людей», — зазначив Дмитро Разумков. Він додав, що Україна платить велику ціну за цю боротьбу, адже наші військовослужбовці продовжують гинути на сході України.

За словами глави парламенту, і 102 роки тому, і нині Україна повинна боротися за свою незалежність. «І тоді, і сьогодні ми повинні знаходити те спільне, що об’єднує українців, що дозволяє зберігати і розвивати нашу державу, незважаючи на непрості умови, в яких знаходимося не лише ми, а й увесь світ. Головне, щоб ми не допускали тих помилок, які були зроблені в минулому. Тому треба знати і шанувати свою історію», — відзначив Дмитро Разумков, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України.

Учасники церемонії поклали квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському в Києві.

До того ж, у зв’язку з роковинами трагічної загибелі активістів Революції Гідності Сергія Нігояна та Михайла Жизневського поклали квіти від Президента до місць загибелі Героїв України на вул. Грушевського у Києві.

Також на Алеї Героїв Небесної Сотні від імені глави держави встановлено кошик квітів до пам’ятного хреста на місці загибелі активістів Революції Гідності.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут