З них майже 4 тис. — від представників Об’єднання організацій роботодавців області. Про це йшлося на робочій зустрічі директора обласного центру зайнятості Валентини Рибалко із головою ради об’єднання Михайлом Цурканом (на знімку).

Вони обговорили результати спільної діяльності у 2020 році та окреслили напрями роботи на 2021-й.
Загальна кількість працевлаштованих за сприяння служби зайнятості впродовж минулого року становила 23,8 тис. осіб, у тому числі понад 2 тис. —на вакантні робочі місця, заявлені роботодавцями, що входять до об’єднання.

Нагадаємо, у травні 2019-го між Об’єднанням організацій роботодавців Донецької області та ОЦЗ було укладено Меморандум про партнерство та співпрацю.

«2020 рік для всіх учасників ринку праці був досить непростим, — зазначила Валентина Рибалко. — Карантинні обмеження змусили швидко змінити формат надання послуг, але це жодним чином не вплинуло на їхню якість.

Сьогодні ринок праці кардинально змінюється, комп’ютеризація технологічних процесів стрімко впроваджується в життя. Відповідно, змінюються вимоги роботодавців до потенційних кандидатів на робочі місця й вироблення нових інструментів у роботі.

Звичайно, ми тверезо оцінюємо ситуацію і наші можливості щодо зниження рівня безробіття на регіональному ринку праці. І дуже добре розуміємо, що саме бізнес формує порядок денний у регіоні».

Учасники робочої зустрічі вкотре наголосили на соціальній відповідальності партнерів та підтвердили наміри бізнесу і влади здійснювати реальні дії у регулюванні соціально-трудових відносин на регіональному рівні й відповідати за їх наслідки для конкретних соціальних груп та розвитку економіки області.

Наприкінці зустрічі було підписано План спільних заходів на 2021 рік із метою продовження відкритого діалогу з бізнесом щодо збереження трудового потенціалу регіону, промоції офіційної зайнятості та оперативного задоволення потреб «галузевих» роботодавців у кадрах.

Фото Донецького ОЦЗ.