Увечері 15 січня Юрій разом із друзями повертався із коледжу в 15-му окрузі Парижа, коли до них наблизилася група з більш як десяти підлітків, озброєних битами, металевими палицями, ножами, молотком. Товариші Юрія змогли втекти, а Юрій перечепився і впав, і далі почалося справжнє звірство. Зловмисники стрибали ногами на голову жертви, били його битами, молотком, ногами, ножами. За попередніми припущеннями, Юрій став випадковою жертвою ворожнечі між двома підлітковими бандами.

Свій 15-й день народження хлопець зустрів у комі. Як розповіли медики, в Юрія в кількох місцях пробитий череп, множинні переломи рук, ребер, зламаний ніс, ножові поранення, травма очей. Нині стан хлопця має позитивну динаміку, його почали виводити зі штучної коми.

Розслідування перебуває під контролем міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена. «Цей напад неймовірної дикості. Моя підтримка юнаку Юрію та його родині. Слідство має дозволити пролити світло на те, що саме сталося, і затримати тих, хто скоїв цей жахливий злочин», — заявив він. Із мамою Юрія Наталією Крученик-Фаргат поспілкувався помічник президента Франції Еммануеля Макрона, який висловив підтримку та пообіцяв проведення ефективного і справедливого розслідування трагічної події.

У соціальних мережах Юрія та його рідних підтримали відомі спортсмени, актори, політики. Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що «вкрай шокована диким нападом на юного Юрія». «Винуватці мають бути знайдені й постати перед судом. Моя щира підтримка Юрію та його родині», — сказала вона. Слова підтримки хлопцеві висловили гравець збірної Франції з футболу Антуан Грізман, відомий баскетболіст Руді Гобер, легендарний іспанський воротар Ікер Касільяс, актор Омар Сі тощо. Запитання, яке хвилює людей, вражених трагедією: що не так з цим світом, якщо в ньому можлива така підліткова жорстокість?

Президент України Володимир Зеленський теж відреагував на напад. «Те, що не відпускає. Напад, який шокує своєю дикістю, варварством, ненавистю. Ще 15 січня у Парижі жорстоко побили нашого хлопця — українця, підлітка. Хто це зробив? Судячи з відео, такі ж підлітки або трохи старші. Десять на одного. У них була арматура, холодна зброя. І в них була мета —вбивати, калічити, нівечити», — написав він у Телеграм і закликав знайти винних та притягнути їх до відповідальності. «Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці», — зазначив Зеленський.

Фото зі сторінки у Твіттері Посольства України у Франції.