Вони згадували, що шість років тому, 23 січня 2015-го, старший сержант Андрій Конопльов, який воював із терористами та загарбниками на Донбасі у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади, здійснив свій подвиг. Того дня він ніс службу на визначеній йому ділянці біля взводного опорного пункту. І першим побачив ворожі танки, що підтримували штурмову групу бойовиків, які прагнули захопити наш «опорник».

Тож одразу підняв побратимів, сповістив командира й із винятковою хоробрістю вийшов на бойову позицію та почав свою «дуель» із танками ворога. Андрій Конопльов зробив кілька влучних пострілів по них із гранатомета РПГ-7. При цьому знищив один танк, підбив і другий, але з останнього встигли випустити снаряд — саме від того влучання воїн загинув смертю хоробрих... Однак завдяки його діям наступ ворога було відбито, побратими звитяжця утримали свої позиції.

За цей подвиг указом Президента України від 12 грудня 2018 року Андрію Конопльову посмертно було присвоєно звання Героя України. До надмогильного пам’ятника на міському цвинтарі Пирятина учасники згаданих урочистостей поклали живі квіти (на знімку).

Фото з сайту Пирятинської міськради.