«Держслужба зайнятості допомагає у працевлаштуванні навіть під час карантину, — наголосили в ОЦЗ. — Наші клієнти здобули робочі місця у таких галузях, як сільське та рибне господарство, оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспорту, переробна промисловість, освіта, держуправління, обов’язкове соцстрахування».

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі ЄСВ в області було працевлаштовані 303 особи. З них — 55 людей, які є недостатньо конкурентоспроможними на ринку праці, а 248 осіб прийнято на роботу суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.

16 луганчан отримали одноразову допомогу з безробіття та започаткували власну справу. Допомогу з часткового безробіття надано 4 110 підприємствам та ФОП. Загалом такі виплати отримали 5 870 осіб.

Соціальна підтримка у вигляді одноразової матеріальної допомоги надана 121 суб’єкту господарювання на 1 310 найманих працівників. За сприяння Луганського ОЦЗ забезпечено тимчасову зайнятість для 3,3 тисячі осіб. При цьому участь у громадських та інших тимчасових роботах дає змогу шукачам отримувати допомогу з безробіття та зарплату.

Луганська область.