Саме така ситуація виникла в місті Олешки на Херсонщині, де батькам малечі, яка відвідує три міські дошкільні заклади, запропонували вибір: або два тижні посидіти із синами та доньками вдома, або обмежити їхнє перебування у дитсадку тільки першою половиною дня. А обідати з ними уже в родинному колі. Батьки з цього приводу, звичайно, обурюються, але чиновники розводять руками.

— Об’єднана територіальна громада з центром у місті Олешки тільки почала формування після виборів. Передачу дитсадків п’яти сільських рад, що влилися до складу ОТГ, завершити встигли. Але ж і міські дошкільні заклади тепер передали у відання абсолютно нової структури — управління освіти, яке є окремою юридичною особою. Доки завершився організаційний період, доки оголосили тендер на закупівлю харчів, час минув. Тендери мають відбутися з 29 січня по 5 лютого, а потім ще треба укласти договори із переможцями, дочекатися перших поставок продуктів. Але їх запас у дитсадках уже вичерпується, і годувати дітей до відновлення поставок буде нічим. От і довелося влаштовувати позачергові «канікули». Сподіваємося, люди зрозуміють, що це тимчасові труднощі, і повторення їх більше не буде. Кошти на фінансування закупівель продуктів є — це можна гарантувати, — запевняє перший заступник міського голови Олешків Тетяна Гасаненко.

Двотижневі «канікули» мали оголосити також у дитсадках сіл Костогризове, Козачі Лагері, Раденськ, які приєдналися до Олешківської громади. Але з’ясували, що там запас продуктів достатній.

Фото: khersonci.com.ua