Заступник Голови Загального комітету з питань економіки, науки, технологій та навколишнього середовища Парламентської Асамблеї ОБСЄ, заступник Керівника Постійної делегації Верховної Ради України Артур Герасимов (на знімку) взяв участь у засіданні Бюро ПА ОБСЄ.

26 січня 2021 року відбулося засідання Бюро Парламентської Асамблеї ОБСЄ, порядком денним якого було передбачено звернення новопризначеної Генеральної секретарки ОБСЄ Хельги Шмідт, Діючого Президента ПА ОБСЄ Лорда Боунса, а також відбулася дискусія із питання порядку денного та пріоритетів діяльності Асамблеї у 2021 році.

Генеральна секретарка ОБСЄ окреслила пріоритети своєї діяльності, зокрема наголосила на важливості роботи організації із запобігання конфліктів та врегулювання заморожених конфліктів у регіоні ОБСЄ, врегулювання ситуації на сході України, із захисту прав людини, із забезпечення інклюзивності суспільств, рівності жінок та чоловіків, а також гендерного балансу в ОБСЄ та взаємодії двох секретаріатів ОБСЄ та Парламентської Асамблеї.

У своїх питаннях до Генеральної секретарки  ОБСЄ Х. Шмідт та обговоренні пріоритетів діяльності Асамблеї члени Бюро порушували питання ситуації на сході України, порушення прав людини у Криму, нещодавніх подій у Білорусі та Росії, забезпечення безпеки в регіоні та розбудови сталого миру і забезпечення захисту прав людини в усьому регіоні ОБСЄ, діяльності місій ОБСЄ зі спостереження за виборами і виборів Президента Асамблеї під час Літньої сесії 2021 року та організації Літньої сесії ПА ОБСЄ.

У своєму виступі заступник Голови Загального комітету з питань економіки, науки, технологій та навколишнього середовища Парламентської Асамблеї ОБСЄ Артур Герасимов повідомив про ситуацію на сході України, зокрема про порушення режиму припинення вогню, ситуацію навколо імплементації Мінських домовленостей, а також висловив вдячність за роботу СММ ОБСЄ та головуванню Швеції в ОБСЄ за увагу до ситуації на сході України, зокрема Міністру закордонних справ Анн Лінде, яка відвідала лінію розмежування під час свого візиту до України.

Заступник керівника Української парламентської делегації також привернув увагу членів Бюро до порушень РФ міжнародного гуманітарного права, порушень прав людини, політичних переслідувань у тимчасово окупованому Криму та продовженні реалізації політики мілітаризації Криму, що загрожує безпеці Чорноморського регіону.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.