Водій-ветеран сільгосппідприємства ТОВ «Батьківщина-Нива» з села Попівка Миргородського району Полтавської області Микола Шапка (на знімку) наприкінці січня й на початку лютого цього року відзначає два родинні ювілеї, а також ще одну непересічну дату — в свого багатоколісного друга, вантажівки КамАЗ.
Миколі Володимировичу виповнюється 60 років, його мамі Галині Василівні — 80, а вантажівці — аж 35! Хай вона майже й усуціль залізна, але зношується, втрачаючи «працездатність», все-таки швидше й раніше за людей. Тож автомобіль Шапки — теж свого роду довгожитель.
Попрацював він такий довгий як для механізму термін і продовжує активно трудитися, тому що обслуговує його навдивовижу добросовісний і вправний водій.

Микола змалку захоплювався технікою, як і більшість представників сильної статі в дитинстві. Мріяв він про водійські права, а життя вже з раннього віку змушувало про хліб насущний думати, бо ще школярем залишився без батькової опіки. Після року навчання в Миргородській автошколі, де здобув жадане посвідчення, — армійська служба на Далекому Сході, в Благовєщенську.

Повернувся в рідне село Микола Шапка загартованим, із неабияким водійським досвідом. Одержаний у 1986 році новенький КамАЗ вивчив, відрегулював, одне слово, «приборкав». Найвідповідальніші доручення колгоспного керівництва на совість виконував.

Так і продовжує 35 років із завзяттям накручувати кілометри ювіляр на своєму вірному другові, ревно його доглядаючи. А той незрадливо слухається дбайливого проводиря на наших далеких від ідеалу дорогах.

Запросто міг би Микола Володимирович пересісти на новеньку вантажівку. Але зрадиш свій КамАЗ — совість замучить, серце не велить! Завдяки ж йому не раз за продуктивну працю, за високі показники Микола Шапка нагороджений та відзначений. Має чоловік належну шану у господарстві ТОВ «Батьківщина-Нива», де директором авторитетний хлібороб Микола Віташ, який насамперед відзначає взірцеву роботу водія-передовика Миколи Шапки.

Полтавська область.