Ще раніше були знищені старовинні двері у кафедральному костелі Петра і Павла, адміністративному суді. Тож щоб не допустити в подальшому таких випадків, сесія Луцької міськради прийняла рішення «Про продовження терміну дії та внесення змін до Програми ремонтів автентичних вхідних дверей, вікон та балконів на об’єктах культурної спадщини міста Луцька на 2019—2020 роки «Автентичний Луцьк», затвердженої рішенням міської ради від 24.04.2019 № 56/78, на 2021—2022 роки».

За словами депутата Андрія Білана, який ініціював розгляд цього питання, метою програми є реставрація та збереження автентичних дверей та вікон на об’єктах культурної спадщини міста та співфінансування здійснення відповідної реставрації автентичних дверей і вікон у будинках.

— Архітектура Луцька починаючи з XVII століття має свої характерні особливості. Вікна та двері завжди були підпорядковані певному стилю, тому метою програми «Автентичний Луцьк» є реставрація та збереження автентичних дверей та вікон на об’єктах культурної спадщини міста, — наголосив депутат.

— Цьогоріч сподіваємося розпочати ремонтні та реставраційні роботи. Необхідно культурну спадщину, особливості міста зберегти та робити їх цікавими і для лучан, і для туристів, — зауважив міський голова Ігор Поліщук.

Загалом на відновлення автентичних дверей, вікон та балконів за два роки планують витратити 2,3 млн грн. Реалізація програми здійснюватиметься шляхом співфінансування з бюджету Луцької міської територіальної громади та коштів власників, балансоутримувачів будинків. Роботи розпочнуться вже на початку літа.