Українка Анастасія Меркушина закрила всі 20 мішеней і стала срібною призеркою і віце-чемпіонкою Європи. Вона програла лише 2,9 секунди досвідченій польці Моніці Гойніш-Старезі, якій один промах не завадив вибороти золоту медаль.

«Я не дуже переживаю, що програла саме польці Моніці Гойніш, бо, як кажуть, удома і стіни допомагають. Можу тільки уявити, як це класно, коли виграєш на своїй домашній трасі.

Щодо мене, то зранку я взагалі думала, бігти чи ні, бо трохи застудилася, маю деякі проблеми зі здоров’ям. Але я рада, що вийшла, пересилила себе. Ще буквально нещодавно у мене були проблеми з ходом. Тому рада, що нині більш-менш впоралася і на лижні.

Вдячна всій команді, яка працювала, і сервісу, і тренерам, і батькам своїм. Також усім, хто в мене вірив. Насправді для мене це дуже велика нагорода, навіть незважаючи на те, що це «срібло», — сказала 26-річна спортсменка.

Найтитулованіша учасниця перегонів олімпійська чемпіонка Віта Семеренко показала відмінну швидкість на лижні, і за умови ідеальної стрільби здобула б перемогу, але одразу три штрафні хвилини на другому рубежі завадили їй це зробити, вона посіла 11-те місце. А от Ірина Петренко обійшлася без промахів, однак на лижні програла досить багато. У результаті у неї п’ята позиція фінішного протоколу.

Катерина Бех та Надія Бєлкіна зробили по два неточні постріли і посіли відповідно 9-те і 23-тє місця.

Фото biathlon.com.ua