Пам’ятну табличку виготовили за спонсорські кошти і встановили на фасаді будівлі на вул. Соборності, 2.

На урочистості з нагоди відкриття зібралися представники громадськості, інтелігенції та місцевої влади. Про життєвий шлях і політичну діяльність Олега Ольжича, який часто бував у Новограді-Волинському у ранньому дитинстві та під час Другої світової, розповіли голова осередку Національної спілки краєзнавців України Валентин Вітренко і кандидат історичних наук, доцент Поліського аграрного університету Геннадій Махорін.

У своїх виступах промовці наголошували, що викарбувані на табличці крилаті рядки з поезії Олега Ольжича «Держава не твориться в будучині, / Держава будується нині» залишаються надзвичайно актуальними і сьогодні.

«Ми ніколи не повинні забувати людей, які прагнули свободи для нас та наших нащадків, людей, які ціною власного життя дали нам можливість гордо називатись українцями і розмовляти рідною мовою, — наголосив міський голова Микола Боровець. — Пам’ятаймо, цінуймо нашу історію та її видатних творців!»

На завершення урочистостей учасники заходу вшанували пам’ять Олега Ольжича хвилиною мовчання і поклали до інформаційної дошки квіти.

Фото зі сторінки «Афіша Новоград-Волинський» у Фейсбуці.