Його створили на виконання відповідного наказу профільного міністерства.

Центр поєднав у собі дві навчально-виробничі майстерні, кабінет-лабораторію та роздягальню. Його приміщення заздалегідь реконструювали й відремонтували. Зокрема, були оновлені системи теплопостачання та освітлення.

Тож тепер у цих ошатних і затишних підрозділах училища є всі умови для того, щоб тут одночасно опановували знання та практичні навички 90 здобувачів професійної освіти.

Ще важливіше те, що центр оснастили сучасними лабораторно-практичними стендами за всіма напрямами навчання майбутніх електромонтерів (на знімку). Як то кажуть, не на пальцях знайомитимуть їх із основами електротехніки, будовою та принципами дії електричних машин і двигунів, монтажем відповідного обладнання на підприємствах і в житлових будинках тощо. Новітні прилади, інструменти, засоби захисту тепер тут також зовсім не екзотика. Як і сучасна мультимедійна техніка, що допомагає наблизити навчальний процес до реалій виробництва.

Неважко здогадатися, що коштує таке начиння недешево. Та своє плече знаному не лише на Полтавщині закладу професійної освіти підставили потужні підприємства регіону, зацікавлені у підготовці таких кадрів, зокрема Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, «Ампер», «Кредмаш», а також Українська електротехнічна корпорація. Окрім сучасного обладнання й унаочнень вони надали консультативну допомогу.

Фото зі сторінки Кременчуцького ВПУ № 7 у Фейсбуці.