На момент верстки номера рішення суду було ще невідоме.

Нагадаємо, що термін покарання О. Навального у цій справі (3,5 року умовно, з яких рік політик відбув під домашнім арештом) завершився 30 грудня 2020 року. Але представники служби затримали політика одразу після його повернення після реабілітації з Німеччини 17 січня. За кілька годин у відділенні поліції міста Хімкі відбувся суд, який залишив опозиціонера під арештом на 30 діб. Причиною такого жорсткого запобіжного заходу суддя назвала те, що політик протягом кількох місяців не приходив відмічатися у Федеральну службу виконання покарань. Але як він це міг робити, перебуваючи в комі чи проходячи складну реабілітацію після отруєння, — невідомо. Річ у тім, що 19 серпня Навального отруїли бойовою хімічною речовиною «Новічок», й здійснили це, як стверджують розслідувачі з Bellingcat, співробітники ФСБ. Лише завдяки великому міжнародному тиску опозиціонера вдалося доправити на лікування до Німеччини.

Що стосується справи «Ів Роше», то варто зауважити, що після звинувачувальних вироків у Росії, її розглядав Європейський суд з прав людини і повністю виправдав Олексія та Олега Навальних. А Росія, після вироку ЄСПЛ, ще й сплатила братам компенсацію. Утім, тепер, бажаючи ув’язнити одіозного опозиціонера, в Кремлі, схоже, витягнули старі справи, аби Навальний потрапив за ґрати відразу, й відкрили нові — аби в майбутньому він дуже нескоро вийшов на свободу.

Водночас учора район біля будівлі суду оточили правоохоронці. На момент здачі цього тексту майже 300 прихильників Навального було затримано.