Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак після завершення робочого візиту до штаб-квартири НАТО (Брюссель) завітав до Королівського музею армії, де зберігається одна з найбільших колекцій предметів української воєнної історії початку ХХ століття.

Директор музею з особливою гордістю представив однострої та нагороди Армії УНР і Галицької армії. Їх елементи вже кілька років використовують Збройні Сили України.
Головнокомандувач подякував директору музею за збереження реліквій нашого війська. На знак поваги та як свідчення спадкоємності українських військових традицій він презентував музею окремі зразки сучасного однострою та військової символіки Збройних Сил України, а також українські книжкові видання, присвячені перебуванню бельгійських вояків на території нашої країни у роки Першої світової війни.

Королівський військовий музей у Брюсселі є унікальним з точки зору збереження нашої мілітарної історії. Створена у червні 1934 року Управа Товариства бувших українських вояків у Бельгії (голова — сотник Іван Цяпка) налагодила зв’язок з організаціями колишніх українських вояків у Парижі, Празі, Берліні, з табором у Каліші, військово-історичним товариством у Варшаві, стрілецькими громадами у Канаді та Аргентині, з Вільним козацтвом у Бельгії та Франції. У листопаді 1934 року почесним головою товариства обрано генерал-поручника Михайла Омеляновича-Павленка. За його ініціативою прийнято звернення до українських комбатантів Європи про передачу на депозит до військового музею у Брюсселі пам’яток визвольної боротьби та архівних матеріалів. Однією зі своїх цілей товариство вбачало збереження традицій визвольних змагань, «тому воно з пієтизмом опікується Українською Секцією при Королівському Військовому Музеї у Брюсселі, в якім містяться пам’ятки визвольної боротьби, як манекени в одностроях стрільців та старшин». Головний секретар товариства М. Граб писав: «Музей є офіційною установою, що підлягає прямо Міністерству війни, тому всі пам’ятки є заховані в повній безпеці, і речі зложені в депозит можуть бути повернені в хвилю звільнення українських земель від окупантів».

Сьогодні у Королівському військовому музеї у Брюсселі представлено Український відділ.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.