Народився й виріс у Вершині Другій. Після школи подався до Оріхова, де здобув професію. А після служби в армії Олександр Вітер своє життя пов’язав із ТОВ «Зразкове».

Розпочав трудову біографію механізатором. Любив засівати просторі лани, спостерігати за результатами своєї праці. З часом йому запропонували очолити відповідальну ділянку — мехмайстерню. Олександр Миколайович добре організував роботу ремонтників. Але з роками засумував за роботою у полі. Тому майже десять років тому знову взявся працювати на комбайні. Згодом підібрав собі напарника по духу — Євгенія Швайковського, такого ж беручкого до роботи, як і сам.

— Уже п’ять сезонів на жнивах ми злагоджено працюємо разом на комбайні «Нью Холланд», тому й робота у нас іде на лад, — розповідає Олександр Миколайович. — Ми не гонимося за лідерами, для нас головне — зібрати вирощений врожай якісно, без втрат, до зернини. Бо інакше не можна. На жнивах-2020 разом із Євгенієм Миколайовичем зібрали зернові на 651 гектарі. Урожай у нашому сільгосппідприємстві був вагомий, а тому й хотілося працювати, раділи результатам своєї роботи. На тік відправили 2654 тонни збіжжя! Приємно було чути, що це найбільший результат у районі серед колег-жниварів. Раділи, що ми посіли третє місце в області. Хай знають наших!

Спасибі усім, хто відзначив нашу скромну працю. Вручили нам і районний кубок «Золотий колос» — це приємно. А грамоти й подарунки будуть доброю згадкою для внуків і правнуків.

Після напруженого робочого дня Олександр Миколайович поспішає додому. І тут чекає на нього чимале домашнє господарство — свині, кури, гуси. А потім Олександр Вітер займається улюбленими справами. Багато цікавого черпає з Інтернету, не проминає свою улюблену сторінку «Рибальство і мисливство». Мріє, що колись вибере час, щоб із колегами-мисливцями пройтися степом у пошуках дичини або посидіти годину-другу у тиші біля ставка.

Більмацький район Запорізької області.

Фото автора.