Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Олександр Старух.

Пацієнткам було 91, 76 і 64 роки, лікарю-анестезіологу — 26. Усі хворі були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті — отруєння чадним газом.

Президент України Володимир Зеленський висловив глибокі співчуття всім, хто втратив близьких і рідних. За його завданням на місце трагедії вирушили міністр охорони здоров’я Максим Степанов і перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький.

 «Від усього уряду висловлюю співчуття родинам загиблих і постраждалих. Доручив у стислі строки розслідувати причини пожежі й надати всю необхідну допомогу постраждалим», — наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що причини загоряння корпусу з’ясовують правоохоронці, за результатами розслідування винні в цій трагедії будуть притягнуті до відповідальності згідно із законом.

«Мої найглибші співчуття тим, хто втратив близьких. Ми виявляємо солідарність із Міністерством охорони здоров’я України і бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим», — відреагував на те, що сталося, Регіональний директор ВООЗ у Європі Ганс Клюге.

Під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС керівник області Олександр Старух повідомив, що причиною пожежі, за попередніми даними, стало загоряння медичного встаткування.

Запорізька поліція розпочала першочергові слідчі дії для встановлення обставин трагедії. За цим фактом відомості внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 
ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ.

«Якщо буде встановлено, що головна причина — «людський фактор», сподіваюся, що винних буде покарано. Але у будь-якому разі — відповідні служби й інстанції повинні зробити належні висновки для недопущення повторення цього жаху», — акцентувала увагу голова облради Олена Жук.

Фото надано ГУ ДСНС у Запорізькій області.