Так, Кремінська багатопрофільна лікарня Кремінської районної ради, згідно з рішенням сесії Сєвєродонецької районної ради, безплатно передана в комунальну власність Кремінської міської територіальної громади.

До Красноріченської селищної, Сватівської, Рубіжанської та Кремінської міських рад, відповідно до територіального розташування, передано й лікувальні заклади, що входили до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради.

Процес передачі об’єктів комунальної власності організовано так, щоб він проходив якнайшвидше. Адже громадам належить передбачити в бюджеті 2021 року необхідне фінансування на діяльність закладів охорони здоров’я.

Як поінформували в департаменті охорони здоров’я Луганської ОДА, основна частина фінансування лікарням «вторинки» надходить відповідно до договорів із НСЗУ, зокрема, це кошти на виплату заробітної плати. За органами місцевого самоврядування, у власності яких перебувають заклади охорони здоров’я, залишаються утримання, комунальні послуги, інші поточні видатки та відповідальність за розвиток лікарні.

Фото з сайту v-variant.com.ua