У ній тепер мають змогу навчатися, розвивати необхідні навички та відпочивати четверо юних здобувачів освіти з особливими освітніми потребами. Це нібито небагато, та сутність інклюзивної освіти саме і полягає в тому, щоб не залишити без уваги й підтримки жодної дитини, котра того потребує.

Кімната має навчальну, ігрову, соціально-побутову та відпочинкову зони. Водночас вона є невід’ємною складовою інклюзивної форми навчання в закладі. Тож здійснилася давня мрія його колективу. Адже діти з особливими освітніми потребами зазвичай займаються з педагогами за індивідуальними планами. При цьому вони отримують тут корекційні послуги, щоб якнайшвидше адаптуватися серед ровесників і в суспільстві.

Усе необхідне для ресурсної кімнати придбали за кошти освітньої субвенції. Це затишне й ошатне гніздечко, крім нових зручних меблів, має велотренажер, шведську стінку, розвиваючі ігри, планшети, інші матеріали й обладнання. Та ще важливішими за те начиння є атмосфера щирості, довіри у спілкуванні дітей і дорослих, а також притаманний цьому осередку інклюзивної освіти невичерпний ресурс добротворення.

Фото зі сторінки Нехворощанської громади у Фейсбуці.