Проект його започаткування підготувала минулорічна випускниця Дар’я Дяченко.

Дівчина вже закінчила навчання й водночас залишила наступникам не лише добру згадку про себе. Адже її ініціатива перемогла в конкурсі проектів «Шкільний бюджет участі Полтавської області». Тож для втілення в життя такого цікавого й корисного задуму на засадах фінансування в рівних пропорціях були виділені кошти з обласного та міського бюджетів. За ті гроші придбали необхідне обладнання та встановили у триповерховій будівлі гімназії.

Шкільне радіо «Гімназія хіт», на якому в ролі ведучих пробують себе самі учні (на знімку), пропонує слухачам найсвіжішу інформацію про життя їхнього навчального закладу, міста й громади. Завдяки акустичній системі зі змонтованими в кожному класі колонками тепер на перервах між уроками слухати оголошення, новини та музику може кожен. Особливо актуальними стали такі «точки доступу» до важливої інформації під час карантину, коли безпосереднє спілкування на велелюдді свідомо обмежується.

Не менш важливо й те, що підготовка до чергової передачі та вихід у радіоефір розвиває у гімназистів креативне мислення, навички спілкування, культуру мовлення.

Фото з сайту Лохвицької міськради.