«Ця доповідь є не лише комплексним оглядом з боку Євросоюзу процесу імплементації Угоди про асоціацію, а й містить важливі сигнали щодо всього спектра наших відносин з Євросоюзом у контексті подальшого розвитку політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС. Документ зазначає, що безумовним пріоритетом Європарламенту залишається підтримка незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Європейський парламент рішуче засуджує триваючу російську агресію проти України, включаючи тимчасову окупацію АР Крим і міста Севастополь, та наголошує на відданості політиці невизнання спроби їх анексії», — йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

МЗС констатує, що Європарламент вкотре наголосив, що Україна має європейську перспективу, та визнав право нашої держави відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз подати заявку на членство в ЄС за умови дотримання всіх Копенгагенських критеріїв та принципів демократії, основних свобод, прав людини та меншин, а також забезпечення верховенства права.

Також дипломати вказують на те, що Україна поділяє бачення Європарламенту щодо необхідності оновлення параметрів Угоди про асоціацію та поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна — ЄС з урахуванням розвитку нормативно-правової бази, потреб економічного розвитку та перспектив секторальної інтеграції, інформує прес-служба МЗС України.