Кожного візиту в рідний Маріуполь народний депутат Сергій Тарута («Батьківщина») намагається знайти час, щоб зустрітися з виборцями, а також із працівниками сфери культури та скоординувати спільні зусилля із вирішення багатьох нагальних питань життєдіяльності всієї культурної інфраструктури міста.

Нещодавно парламентарій відвідав маріупольський Художній музей імені Куїнджі, провів робочу зустріч із керівниками установи, Центру сучасного мистецтва, маріупольської організації Спілки художників України та місцевої філії Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

«Фахівці надали своє бачення основних ідей та змісту законопроекту про меценатство та Державної програми фінансування оцифровки музейних фондів. Ми обговорили питання повернення Маріуполю cакральної для міста ікони Святого Георгія. Сподіваємося, що наступного року вона вже повернеться з Києва до Маріуполя. Також із задоволенням зустрівся зі студентами Донецького медичного університету, який нині працює в Маріуполі», — поділився Сергій Тарута на своїй сторінці у Фейсбуці.