Про це було заявлено під час бізнес-зустрічі в рамках виставки «Агротехсервіс» у Запоріжжі.

Як зазначають у департаменті агропромислового розвитку ОДА, в регіоні стрімко зростає сімейний аграрний бізнес. А відкриття ринку землі дасть змогу фермерам планувати розвиток своєї справи, закладати нові сади та ягідники, будувати теплиці, розвивати зрошення, знати, що й через десять—двадцять років родина буде повноправним хазяїном на своїй землі.

«Запорожцям є що запропонувати всесвітньо відомій торговельній мережі. Уже три роки в Запоріжжі та Бердянську проводяться фестивалі крафтової продукції за участі місцевих виробників і гостей із Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей. Увазі відвідувачів пропонуються десятки різновидів випічки, сиру, солінь, меду, соків, консервації тощо», — додають у департаменті.

Довідка

Крафтова продукція — це світовий тренд. Усе почалося в США у 80-х роках минулого століття. Споживачі втомилися від однакових, типізованих брендів. Їм знадобилося щось індивідуальне й зроблене з душею. Головна відмінність продуктів крафтового виробництва — натуральний смак, відсутність напівфабрикатів і харчових домішок. Першим таким продуктом було пиво. Далі цей термін стали використовувати для інших продуктів, зроблених вручну, — шоколаду, хліба, сиру тощо.

Запорізька область.