Раніше тамтешні мешканці брали її зі старої свердловини. Та останнім часом із дна пішов іще й пісок, який постійно виводив з ладу насоси. Це загрожувало не лише перебоями в роботі мережі, а й потраплянням туди, скажімо так, небажаних домішок...

Як з’ясувалося, піщані викиди траплялися через те, що забився фільтр, і відновити його було практично неможливо. За таких обставин фахівці порекомендували збудувати нову свердловину з обсадною трубою більшого діаметра. А нове керівництво громади та представники соціально відповідального бізнесу вирішили взятися за справу невідкладно. За буріння й облаштування нової свердловини з десятирічним гарантійним терміном її безперебійної експлуатації підряднику треба було заплатити 300 тисяч гривень. Левову частку витрат узяла на себе Полтавська газонафтова компанія, що веде діяльність на території громади.

Водночас сільський комунгосп надав бульдозер для земляних робіт. А технікою для перевезення вантажів підсобив місцевий приватний підприємець Валерій Дубович. Тож завдяки злагодженим спільним зусиллям свердловину серед зими пробурили й облаштували (на знімку) менш як за тиждень.

Фото із сайту Нехворощанської громади.