На думку прем’єра Георгія Гахарії, такий крок призведе до ще більшої політичної поляризації суспільства та навіть загрожуватиме безпеці багатьох громадян.

«Я ухвалив рішення піти із займаної посади. Звичайно, я вірю і хочу вірити, що цей крок допоможе зменшити поляризацію в політичному просторі нашої країни, бо я переконаний, що поляризація і конфронтація між нами є найбільшим ризиком для майбутнього нашої країни, її економічного розвитку і подолання всіх видів криз», — заявив Г. Гахарія.

Він зазначив, що Мелія ніколи не поважав грузинське законодавство, закликав громадян штурмувати парламент 20 червня 2019 року і був одним з організаторів штурму. «Але, незважаючи ні на що, моєю абсолютно непохитною позицією є те, що виконання заходу, визначеного навіть законним правосуддям стосовно конкретної людини, якщо це створює ризик здоров’ю, життю наших громадян або в цілому створює політичну ескалацію в країні, є неприпустимим», — додав Г. Гахарія.

Нагадаємо, приводом до сумнозвісних подій 20 червня 2019 року стало проведення у стінах грузинського парламенту заходу Міжпарламентської асамблеї православ’я, очільник якої російський депутат від КПРФ Сергій Гаврилов зайняв крісло голови законодавчого органу. Суспільна реакція була миттєвою — вже наступного дня парламент брали штурмом.

За матеріалами «Радіо Свобода», «Ехо Кавказу».