У цьому зв'язку ЗМІ нагадують, що останній болгарський підводний човен «Слава» виходив на бойове чергування ще в грудні 2010 року. Потім його було знято з озброєння через те,  що не підлягав модернізації, і перетворено на музей. Списаній «Славі» дало притулок приморське місто Белослав, у Варненській області, й тепер з її відсіками можуть ознайомиться всі бажаючі. 

За словами командуючого ВПС, зараз фахівці флоту вивчають можливість придбання нового підводного човна й навіть розглядають варіант купівлі такого, що був в експлуатації. «Те, що ми хочемо купити такий човен, не означає, що візьмемо його зі старим озброєнням. Він повинен бути у відмінному стані  й таким, який пройшов кілька етапів модернізації під час експлуатації. А також спроможним виконувати бойові завдання ще як мінімум 10 років. Розглядаємо варіанти купівлі такого підводного човна в наших союзників по НАТО», -- повідомив контр-адмірал. 

Командувач ВМС Болгарії пояснив, чому націлив інженерну службу на пошук човна, що вже експлуатувався, тим, що його вартість буде значно нижча, ніж нового, й не обтяжить державний бюджет.