На Рівненській АЕС під головуванням генерального директора Павла Павлишина відбулося засідання балансової комісії за підсумками роботи електростанції у 2020 році (на знімку).
Заступники генерального директора, головного інженера та керівники структурних підрозділів звітували про стан виконання поставлених у минулому році завдань.

Діяльність усіх 65 підрозділів Рівненської АЕС оцінювалася за показниками ефективності роботи з безпеки, організаційного та адміністративного управління, фінансово-економічної діяльності, людського фактору. Керівники технічних напрямів відзначили успішність роботи основних експлуатаційних та ремонтних підрозділів, які забезпечили виконання техніко-економічних показників, зокрема дострокового виконання річного плану з виробництва електроенергії, а також надійну і безпечну роботу РАЕС. Завдяки цьому минулого року підприємством сплачено до бюджетів усіх рівнів податків та зборів на суму 642 мільйони 893 тисячі гривень, а до місцевого бюджету — 558 мільйонів 350 тисяч гривень.

Генеральний директор РАЕС Павло Павлишин відзначив реалізацію під час планово-попереджувального ремонту енергоблока № 4 проекту з модернізації мостових кранів кругової дії у рамках впровадження технології «Holtec International» щодо поводження з відпрацьованим ядерним паливом:

«У рамках реалізації цього заходу було виконано значний обсяг робіт щодо заміни електротехнічного та механічного обладнання. Досить складними були й налагоджувальні операції, адже Рівненська АЕС є пілотним майданчиком щодо реалізації цього проекту. Тому дякую усьому персоналу, разом ми реалізували справді фундаментальний проект».
Зокрема, Павло Павлишин наголосив на успішності проведення ремонтних кампаній, тривалість яких становила 240 діб за запланованих 255.

Генеральний директор наголосив і на необхідності постійного підвищення ефективності роботи, а саме на забезпеченні безумовного виконання заходів щодо надійної, безпечної та безаварійної експлуатації усіх енергоблоків РАЕС з дотриманням високих показників коефіцієнта використання встановленої потужності. Безумовним пріоритетом діяльності РАЕС залишатиметься постійне підвищення рівня безпеки.

Серед досягнень колективу підприємства відзначено успішну переоцінку безпеки енергоблоків № 1 та № 2 і підтвердження інспекцією Держатомрегулювання готовності енергоблока № 1 РАЕС працювати до 2030 року.

Павло Павлишин загалом оцінив роботу колективу електростанції як ефективну — усі підрозділи працювали злагоджено. Доводить це і виконання плану з виробництва електричної енергії у 2020 році.

Вікторія ШЕЙКІНА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото Надії ТИМОФЄЄНКО.