Організували захід Український інститут національної пам’яті та Центр досліджень визвольного руху, допомагали співробітники ліцею і обласного центру патріотичного виховання молоді.

Щоб розширити інтерес молоді й збільшити аудиторію, автори інтерпретували деякі з експонатів під сучасний мотив. Наприклад, спробували уявити, який вигляд могли б мати профілі у Фейсбуці Мазепи, Петлюри та Бандери, які місця показала б їхня гугл-карта тощо.

Під час екскурсій учителі історії ліцею розповідають відвідувачам про життя героїв експозиції, відповідають на запитання. Директор навчального закладу Оксана Губіна вважає, що вивчення історії лише на заняттях не забезпечує дітям такого глибокого занурення в події тих часів. А на виставці вони отримали можливість поцікавитися головними для себе моментами.

«Педагоги не нав’язують свою думку — ми тільки об’єктивно надаємо інформацію, а молоде покоління самостійне дає оцінку подіям і вчинкам людей. Діти України повинні знати, хто створював нашу історію», — наголосила Оксана Губіна.

Фото Козацького ліцею.