Це восьма книга уродженця Закарпаття, який творчо реалізував себе у Львові.

Перший тираж поїхав на фронт — саме там відбулася презентація видання.

Олександр Масляник — письменник, публіцист, редактор та видавець. Він веде свій блог на «Закарпатті.онлайн», є головредом двох гуцульських журналів, почесним громадянином Рахова, лауреатом престижних літературних і журналістських премій.

Отже, новий творчий ужинок Олександра Масляника. Автор каже: «Там, на сході, точиться і моя війна. Я маю офіцерське звання, однак за віком не беруть до війська. Не біда! Крізь приціл власного пера добре бачу ворога. Мої кулі — мої слова, мої набої — мої книги. Ми переможемо, бо є великою Нацією! Моя війна з ворогами моєї країни не скінчиться ніколи!».

«Звір зі Сходу» викликав значний резонанс, був помічений критиками, політологами, прихильниками красного письменства.

Ось нарізка з відгуків та рецензій.

Василь Лизанчук, доктор філологічних наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка, лауреат премії імені В’ячеслава Чорновола в галузі журналістики і публіцистики: «Кожна сторінка книжки наснажена духовно-інтелектуальною енергією, вірою у справедливу перемогу за незалежну, демократичну, правову, соціальну, соборну українську Україну. Олександр Масляник ознайомлює з багатьма невідомими для пересічної людини фактами, подіями, явищами, а відомі — повідає в органічному зв’язку з історичними і сучасними суспільно-політичними та геополітичними процесами, у центрі яких відроджена Українська Держава. Розкриваючи, аналізуючи, засуджуючи шовіністичні, нацистські, фашистські, більшовицькі злочинні дії українських ворогів, публіцист жодним словом не ображає, не принижує мирних людей інших національностей...».

Аделя Григорук, заслужений працівник освіти України (Косів): «Це — публіцистика у чистому вигляді, захоплива, болюча, правдива у своїй незавуальованій достовірності.

Звір зі Сходу — не інфернальна сутність, позначена містичними трьома дев’ятками — то реальний і видимий ворог — Московія...
Книжка вражає також і широким настроєвим діапазоном».

Анна Волошин, педагог, голова районного об’єднання художників «Срібна палітра» (Рахів): «Мов меч, що пронизує твоє єство, мов вогонь, що обпалює душу, бо така його природа — слово правди. Воно не солодке і тихе, воно не заколисує, воно рве на шмаття твою душу, бо в цьому слові вся пекельна історія твоєї Землі, твого краю, твоєї України. Історія, стиснута в кулак! Есеї не можеш читати спокійно. Бо вони — зброя письменника. Це не сховок за столом і утопання в солодкавій формі, це залпи письменника по ворогу, бо така його суть і таке кредо — бути воїном пера».

Любов Косило, етнолог (Яремче): «Пронизливий фактаж гостро дотикає до мозку кісток... Страшна, але така потрібна нам інформація... відкриває очі, пробуджує розум, розширює кругозір, впливає на свідомість, хвилює почуття... Своєю новою книжкою автор впливає на формування національної гідности і чести».

Ігор Бегей, доктор політичних наук, член-кореспондент Української академії політичних наук (Львів): «Прочитав синопсис «Звір зі Сходу». Аплодую його автору Олександру Маслянику —  Письменнику і Громадянину, громадському діячу і Українцю, публіцисту і журналісту».

Міжгір’я Закарпатської  області.