Про це повідомляє прес-центр штабу ООС. Так, неспокійно було поблизу донецького аеропорту.

Зокрема, противник гатив зі станкового гранатомета по спостережному посту біля шахти «Бутовка». Також бойовики активно застосовували міномети 82-го калібру та станкові протитанкові гранатомети поблизу Зайцевого.

«Загалом ворог 11 разів порушував режим припинення вогню. За цими фактами українська делегація надіслала ноту СММ ОБСЄ», — зазначили в штабі.

Крім того, напередодні надійшла ще одна сумна звістка про загибель наших військових. Зокрема, внаслідок пожежі в бліндажі загинули троє українських захисників. Військова служба правопорядку у Збройних Силах розпочала перевірку. Таку інформацію на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила 58-ма окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського.

«Пожежа виникла близько 4-ї години ранку 20 лютого в одному з підрозділів бригади, виявлено тіла двох військовослужбовців, які ймовірно перебували в бліндажі під час пожежі. Ідентифікацію тіл буде проведено після ДНК-експертизи. Третій військовослужбовець, який дістав опіки 90 відсотків тіла, був евакуйований до опікового центру, де від травм помер. За фактом проводиться перевірка військовою службою правопорядку ЗС України та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань», — йдеться у повідомленні бригади.

Як зазначив днями на прес-конференції Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, ситуація в зоні Операції об’єднаних сил є сьогодні контрольованою і різких змін там не відбувається. За його словами, ознак створення наступальних угруповань противника не виявлено. Режиму повного та всеосяжного припинення вогню дотримуються лише наші військові. «Провокаційні обстріли українських позицій і населених пунктів окупанти здійснюють зазвичай під час засідань Тристоронньої контактної групи (ТКГ), а нині — після рішень РНБО щодо накладення санкцій на певних осіб і фірми. Основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів ЗСУ населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння та дискредитації ООС», — сказав він.