До неї прибіг наляканий хлопчик із розсіченою бровою і повідомив: «Допоможіть! Вітчим б’є мою маму!».

Правоохоронець терміново виїхав до місця проживання родини. 38-річний кривдник гостей не чекав, був налаштований агресивно й зухвало. Навіть намагався втекти, але марно — поліцейський наздогнав його. З’ясувалось, що чоловік вживав алкогольні напої, а після вирішив зайнятись «вихованням» дружини. На захист матері став її 12-літній син, за що й отримав удар від вітчима.

Семеро дітей та їхня мати потребували захисту. Залишатися в будинку із чоловіком було небезпечно, оскільки погрози в бік жінки не вщухали. Тому офіцер доставив сім’ю до центру реабілітації жертв домашнього насильства. Представники селищної ради організували транспорт і відвезли дітей у травматологію для медичного огляду.

На кривдника охоронці порядку склали протокол за ч. 1 ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства) КУпАП, також зібрали матеріали за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Це не єдиний випадок, коли поліцейські приходять на допомогу жертвам домашнього насильства. Цими ж днями, опівночі, прийнявши черговий дзвінок, операторка кол-центру поліції почула дитячій голос. Дівчина схвильовано кричала: «У нас бійка, вітчим б’є маму!». Менш як за хвилину оператор з’ясувала у дитини місце події і скерувала патрульний наряд, але розмову з юною заявницею не припинила.

За вказаною адресою прибули правоохоронці, які застали 11-річну дівчинку на холоді посеред вулиці без верхнього одягу. Лише побачивши правоохоронців, вітчим вгамувався.

У цій сім’ї виховуються четверо діток. Найстаршій дитині 18 років, наймолодшій — 9 місяців. Раніше родина в поле зору поліцейських не потрапляла, але після цього інциденту правоохоронці спостерігатимуть за нею, щоб упевнитися, що дітям нічого не загрожує.

«Не варто забувати, що протистояти домашньому насильству в силах кожного, — зазначили у відділі комунікації Національної поліції Донеччини. — Телефонуйте на лінію «102» у разі, якщо стали жертвою чи свідком таких дій. Оператори цілодобово приймають дзвінки, допомога прибуде за лічені хвилини. Не замовчуйте факт насильства».

Також правоохоронці закликали скористатись у таких випадках поліцейським чат-ботом #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який надає максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство та допомогу в цьому питанні.

Донецька область.