В обласному центрі в рамках виставки «Історія державного герба України: до 100-річчя Української революції 1917—1921 рр.» уперше в країні в одній стендовій експозиції вдалося об’єднати таку кількість артефактів різних епох.

Сюди увійшли зображення часів античності, Раннього Середньовіччя, Київської Русі, Великого Князівства Литовського, епохи козацтва, артефактів УНР, Карпатської України, УПА часів Другої світової війни, матеріали про використання тризуба в усьому світі.

Виставка розташована в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї і є логічним продовженням масштабного науково-просвітницького проекту,  який реалізують тут уже багато років. Ідея її створення належить історикам Олександру Бєлову з Києва та Георгію Шаповалову із Запоріжжя. З експозицією вже змогли ознайомитися в багатьох містах країни.

Організатори відзначають, що краєзнавчий музей не тільки зберігає експонати, а й розповідає про історію, зокрема, в цікавій формі оповідає про останні наукові відкриття. Автори проекту доводять, що історія українського герба бере початок у глибокій давнині — дослідниками встановлена поява культових символів тризуба ще з античних часів.

Фото з відкритих джерел.