Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Так, тимчасовий виконувач обов’язків начальника одного із секторів вимагав 900 доларів у місцевого жителя за те, щоб не відкривати стосовно нього кримінальне провадження за незаконні угоди з нерухомістю. А щоб громадянин був поступливішим, поліцейський вилучив у того паспорт та інші документи, які обіцяв повернути після передачі грошей посереднику. 19 лютого під час передачі зазначеної суми посередника затримали після того, як він повернув вилучені документи. Йому повідомили про підозру.

А 23 лютого повідомили про підозру поліцейському в отриманні неправомірної вигоди. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронцю загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інший випадок стався в Кривому Розі. Тамтешній заступник начальника одного із секторів відділення поліції отримав відомості про можливу причетність місцевого жителя до шахрайства. Надалі він почав вимагати у громадянина п’ять тисяч доларів, щоб отримані матеріали не передавати в слідчі органи для внесення відомостей в ЄРДР.

22 лютого під час передачі хабара поліцейського затримали. Вирішується питання про повідомлення підозри в отриманні неправомірної вигоди посадовою особою. Передбачено таке саме покарання, як і в попередньому випадку.

Дніпропетровська область.