Загалом у рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту України Нацгвардія має отримати 12 таких літальних апаратів.

У грудні 2018-го до Гвардійської авіаційної бази прибув перший французький гелікоптер, а в грудні 2019-го — другий. Цього року очікується прибуття ще двох.

У зв’язку з оновленням авіапарку частини постало питання навченості льотного та інженерно-технічного складу виконувати польоти на такому типі авіатехніки. Навчально-тренувальні збори для українських гвардійців провели льотчики-інструктори AIRBUS HELICOPTERS (Франція) на базі Спеціального авіазагону оперативно-рятувальної служби ДСНС України в місті Ніжин.

«Підготовлено три льотчики-інструктори та два льотчики для обльоту авіатехніки. Це дає змогу успішно виконувати спецзавдання за призначенням та надалі готувати льотний склад на базі військової частини до виконання польотів на такій авіатехніці», — запевнив заступник командира військової частини з льотної підготовки підполковник Олександр Усенко.

Фото з офіційної сторінки військової частини 2269 НГУ у Фейсбуці.