— Дуже важливо, щоб ми вибудували партнерські відносини на рівні центру й регіонів, адже багато повноважень нині передано на місця, — наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у Вінниці під час виступу перед депутатами обласної ради.

Виступом на сесії облради голова парламенту розпочав робочий візит на Вінниччину.

За словами керівника парламенту, якісна, партнерська вертикаль влади дасть можливість вирішувати найскладніші питання, зробити життя громадян у кожному куточку нашої держави кращим.

— Досягти цього можна тільки у співпраці з обласними, районними радами, ОТГ, — переконаний Дмитро Разумков. — Адже і до парламенту, і до місцевих рад нас обирали люди. Вони делегували нам повноваження, якими можемо розпоряджатися для виконання своїх програм, обіцянок, з якими йшли на вибори.

Як стверджує Голова Верховної Ради, партнерські відносини мають зберігатися на всіх рівнях, зокрема, і між різними фракціями і групами у парламенті, і в місцевих радах.

— Минулого року відновили роботу Консультативної ради при Верховній Раді, — нагадав Дмитро Разумков. — У ній є представники усіх рівнів місцевого самоврядування. Ми налаштовані спільно працювати над досягненням позитивних результатів.

Глава парламенту зазначив, що влада не має права втратити довіру людей. Не для того, щоб зберегти високий рейтинг, а для того, щоб люди повірили в те, що влада працює для них.

— Якщо ми зможемо це зробити, тоді зможемо побудувати і ефективну країну, боротися з будь-якими викликами, що стоять перед нами, — наголосив Д. Разумков. — Лише об’єднавши зусилля між собою і з суспільством, зможемо вирішити будь-які проблеми, що стоять перед державою нині, або можуть постати у майбутньому.
За його словами, у розумінні людей усі — і більшість, і опозиція — влада. І всі відповідають перед суспільством.

Голова Верховної Ради висловив своє бачення головних проблем і викликів, що стоять перед державою. Насамперед, це боротьба з пандемією. Непроста ситуація у Вінницькій області. За інформацією, оприлюдненою під час виступу голови парламенту, в регіоні упродовж трьох тижнів зростає кількість хворих на COVID-19. Нині їх число становить 7,8% від загальної кількості хворих у державі. Депутати облради мають використати всі наявні у їхньому розпорядженні механізми, аби ефективно протистояти поширенню інфекції. До речі, у програмі поїздки керівник парламенту побував у комунальному підприємстві «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Друге питання стосується економічного зростання. Не змогли забезпечити зростання розвитку економіки у минулому році, маємо докласти зусиль, щоб оживити економіку тепер. Запустити ті економічні процеси, що позитивно впливають на добробут громадян.

Ключовим тут є залучення інвестицій. Бо це створення нових робочих місць, додаткової податкової бази.

Нарешті болючим залишається тарифоутворення. Маємо проблеми з цим по всій території держави. Коли почали зростати тарифи, люди у першу чергу стали звертатися з цим до депутатів. Верховна Рада оперативно прийняла зміни до законодавства, запровадила механізми компенсації і стабілізації ціни на газ. 

Під час спілкування з журналістами Дмитро Разумков повідомив, що на наступному пленарному тижні буде винесено на розгляд законопроект 3711, що належить до реформи судочинства.

— Судова реформа дійсно необхідна, — сказав голова парламенту. — Якщо бути об’єктивним, не можна всіх суддів оцінювати однаково. Є достойні, порядні люди, які сумлінно і чесно виконують свої обов’язки, їх багато.

Але є й такі, яким у суді не місце, а місце в інших місцях. І це також правда.

Нинішнього року у Вінниці передбачено ремонт злітної смуги у місцевому міжнародному аеропорту. Керівник парламенту оглянув об’єкт, а також побував на підприємствах, побудованих за кошти інвесторів. 

У міській раді створено комунальне підприємство «Муніципальна варта», де застосовують сучасні технології контролю за ситуацією у місті. З його роботою в реальному режимі часу ознайомили Голову Верховної Ради.

Вінниця.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua