Створений у червні 2020 року осередок комунікації з учасниками АТО/ООС, учасниками бойових дій та їхніми родинами вирішує чимало питань. Це не лише консультації щодо організації оздоровлення, оформлення пільг, розв’язання житлових та земельних проблем тощо. У «Ветеранському просторі» започаткували низку проектів, спрямованих на соціальну адаптацію та психологічну реабілітацію наших захисників.

Сьогодні в закладі, який розташований у приміщенні Рівненської обласної ради, працюють 5 фахівців, один з яких — віддалено. Позаяк заклад новий, постійно вдосконалює роботу та розширює спектр послуг і проектів, виникає потреба в оргтехніці, якою донедавна були забезпечені не всі фахівці.

Як розповіла директор «Ветеранського простору» Ольга Яковлєва, нещодавно в межах коштів, які закладені в обласному бюджеті на діяльність закладу (а це 800 тисяч гривень на 2021 рік), вони придбали комп’ютер для бухгалтера.

А нещодавно до «Ветеранського простору» завітали депутати Рівненської обласної ради: голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк, депутат цієї комісії Руслана Потапчук-Чернєнкова та голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей Вікторія Опанасюк.

Вони привезли і вручили спонсорську допомогу від народного депутата України Віктора М’ялика. За словами Ольги Яковлєвої, він активно підтримує новий проект «Соціальний менеджер», який заклад почав реалізовувати цьогоріч і який поширюється на всі територіальні громади Рівненщини.

«Коли ми дізналися, що в області стартував новий проект, який має допомогти нашим захисникам з різних районів, різних громад вирішувати дуже багато їхніх питань, одразу запропонували свою допомогу, — розповів Ігор Ясенюк. — Ми тісно співпрацюємо з народними депутатами України, зокрема і з Віктором М’яликом, щодо вирішення питань учасників АТО/ООС. Тож з приємністю передали цей його внесок на підтримку потрібної ініціативи».

Депутати облради переконані, що не лише влада, а й благодійники мають долучатися до розвитку нового комунального закладу, який обстоює інтереси наших захисників та їхніх родин. Тож при нагоді поспілкувалися не лише з працівниками «Ветеранського простору», а й з головою Координаційної ради ветеранів та учасників бойових дій при Рівненській ОДА Сергієм Кальмуком, аби дізнатися, яка ще підтримка необхідна.

Зі свого боку директорка «Ветеранського простору» Ольга Яковлєва розповіла, що новий ноутбук дасть можливість якісно та мобільно виконувати роботу, адже зможе працювати з ним навіть під час відряджень. Тим паче що реалізація проекту «Соціальний менеджер» передбачає поїздки в тергромади по всій області.

Рівне.

На знімку: депутат обласної ради Ігор Ясенюк вручає подарований народним депутатом України Віктором М’яликом комп’ютер директору «Ветеранського простору» Ользі Яковлєвій.

Фото Юлії ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК.