Про це під час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 26 лютого в Україні зафіксовано 8003 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби (з них дітей — 475, медпрацівників — 312). Кількість активних хворих — 144 547 осіб.

Віктор Ляшко також повідомив, що найбільший рівень госпіталізацій у перерахунку на 100 тисяч населення наразі зареєстровано в Івано-Франківській, Вінницькій, Закарпатській та Чернівецькій областях. Насторожує динаміка зростання кількості госпіталізацій у Києві, Миколаївській та Житомирській областях.

У столиці за звітну добу (25.02) виявлено 748 інфікованих. Захворіли, зокрема, і 15 медиків. Про це на брифінгу повідомив київський міський голова Віталій Кличко.

«У Києві кількість хворих на коронавірус, на жаль, продовжує збільшуватися. За минулу добу виявили 748 інфікованих. Померли 15 осіб. Загалом за період пандемії у столиці 2635 летальних випадків від вірусу. А підтверджених випадків захворювання в місті на сьогодні 137 076», — підкреслив Віталій Кличко.

Водночас, як наголошує міський голова, не зменшується і кількість госпіталізованих. У лікарні столиці за звітну добу доставили 77 пацієнтів. Інші — на самоізоляції, під контролем лікарів.

«Тому ми звернулися до голів державних адміністрацій з проханням провести засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, подивитися епідситуацію і, якщо це необхідно, вжити додаткових обмежувальних карантинних заходів», — зазначив Віктор Ляшко.

У Чернівецькій області у зв’язку із збільшенням інфікованих ухвалено рішення щодо посилення карантину. З 27 лютого до 9 березня в регіоні забороняється робота закладів громадського харчування, ресторанів, барів, крім адресної доставки; навчальних закладів, крім закладів дошкільної та спеціальної освіти; розважальних центрів, зон відпочинку в торгових центрах. Заборонено також проведення масових заходів.

«Ми мусимо посилити карантинні обмеження, щоб припинити стрімке поширення COVID-19», — наголосив перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.