Для них відкрили перший STEM-кабінет. Другий такий кабінет мехатроніки запрацював у школі № 129. Школярі практикуватимуться на міні-моделях обладнання, яке є на підприємстві «Інтерпайп Україна».

«Мехатроніка — це як сімейний лікар для робота: є величезний верстат, його потрібно запрограмувати та налаштувати. Кабінет — перший крок до того, щоб ці діти в майбутньому могли працювати з таким сучасним устаткуванням. Людей, які таке вміють, небагато, вони досить затребувані», — розповів під час відкриття кабінету народний депутат України Дмитро Кисилевський.

Для реалізації проекту місто підписало меморандум про співробітництво з компанією «Інтерпайп Україна».

«Групи працюватимуть за окремими навчальними планами. Навички, здобуті в кабінеті мехатроніки, дадуть змогу дітям розвивати промисловість», — вважає директор департаменту гуманітарної політики міськради Ксенія Сушко.

У рамках меморандуму вчителі вже пройшли навчання в «Дніпровській політехніці» і опанували обладнання STEM-кабінету.

«Мехатроніка поєднує математику, фізику та інформатику. Завдання дітей — зрозуміти міжпредметні зв’язки, а наше завдання як учителів — підтримати їх. Мехатроніка — це не просто знання, а й уміння їх практично використовувати», — зазначив викладач STEM-кабінету, учитель фізики та інформатики гімназії № 3 Олександр Спичак.

На думку переможниці змагань з мехатроніки «Technofest-2019», учениці 11-го класу гімназії Вероніки Подлєснової, заняття будуть дуже ефективними.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.