Тобто — схід і захід країни.

Єдина в Україні магістраль такої великої загальної довжини (понад 1 392 км) зі Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської проходить через Кіровоградську область. Тут цьогоріч загалом планують відремонтувати 273 км автошляхів державного значення.

Йдеться не лише про реконструкцію доріг, а й про відновлення мостів, створення належної придорожньої інфраструктури. Завершити масштабний дорожній проект планують до 30-ї річниці Незалежності.

«Ділянку дороги М-04 по нашій області ми завершили ще кілька років тому, — повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко. — На цей рік завдання номер один — завершення ремонтів на ділянці траси М-12 на Умань».

У рамках «Великого будівництва» в регіоні мають відремонтувати понад два десятки мостів, ремонтні роботи на яких Президент України назвав другим пріоритетним напрямом 2021року.

«Депутати обласної ради залучили до обласного бюджету залишки державної субвенції в сумі понад 76 млн грн, на які, зокрема, передбачені ремонти аварійних мостів в Оситняжці, Інгуло-Кам’янці та завершення робіт на Клинцівському мосту в Кропивницькому», — уточнив Андрій Назаренко.

Кіровоградська область.

Фото надано прес-службою САД у Кіровоградській області.