Усі заповнені. Днями через цю недугу в одному із обласних медзакладів помер 32-річний військовослужбовець, а в Яремчі — 80-річна бабуся.

«Градації за віком нема, вірус не вибирає. Не можемо знати, яка саме його модифікація циркулює. Як були тяжкі хворі на початку епідемії, так і тепер. Група ризику стабільна — старший вік, підвищена вага тіла, цукровий діабет, серцева недостатність», — акцентує увагу гендиректор Яремчанської лікарні Олександр Соколюк.

Серед проблем медзакладу — постачання кисню. Олександр Соколюк стверджує, що лише за минулу добу використали 50 балонів. Мають угоди із львівським та чернівецьким підприємствами. Керівник вважає, що рентабельніше було би встановити кисневі станції, ніж витрачатися на складну логістику.

Медики борються ревно за кожне життя. А от щодо вакцинування, то лише 30 лікарів із 228 поки що погодилися на імунізацію. Керівництво не тисне і не спонукає до вибору: кожен сам вирішує, як захищатися від коронавірусу, прораховує ризики. Усі ці питання Олександр Соколюк озвучив на нараді в облдержадміністрації, яку провів із керівниками медзакладів голова ОДА Андрій Бойчук.