Як розповіли в Службі автомобільних доріг у Запорізькій області, нині задіяно 389 працівників генпідрядного та субпідрядних підприємств: «Роботи просуваються на балковому мосту, а також на залізничному шляхопроводі та з’їзді з вантового мосту, в районі Кривої Бухти».

Як запевняють у САД, невдовзі на низовій частині балкового мосту підрядники розпочнуть перший етап поздовжнього насування прогонової будови. Для цього тривають роботи зі збирання аванбеку та монтаж перекочувальних пристроїв на опорах мосту. Секція прогонової будови четвертої споруди вже зібрана та готова до насування.

На підходах до балкового мосту укрупнюють прогонові будови. На підходах до вантового мосту влаштовують основу під тимчасові опори, на яких потім змонтують прогонову будову. Для цього на сім метрів під воду вже занурили дві палі для однієї тимчасової опори та готуються для влаштування двох паль для другої. На вантовому мосту за допомогою плавкрана встановили дві тимчасові монтажні опори. На будмайданчику з острова Хортиця накопичують металоконструкції прогонової будови споруди.

У районі Кривої Бухти зібрали дві секції прогонової будови вантового мосту, які чекають на транспортування та монтаж. Мостобудівники нині працюють над укрупненням третьої такої секції.

«Паралельно укрупнюють металоконструкції тимчасових опор, на які будуть змонтовані секції прогонової будови мосту. Також на будмайданчику тривають роботи з монтажу та облаштування викочувального пірса», — додають у САД.

Фото САД у Запорізькій області.