Усе це можливо реалізувати за рахунок коштів іноземних інвесторів при покращенні міжнародних добросусідських відносин з Республікою Румунія та відкритті міжнародного сполучення, а також відновлення роботи пунктів пропуску на території Чернівецької області, які раніше (до 2010 року) функціонували як місцеві.

Зокрема, на території одномандатного мажоритарного 202-го виборчого округу Максима Заремського, до якого належать території Вижницького та частини Чернівецького районів (раніше — Вижницького, Путильського. Кіцманського та частини Сторожинецького районів) Чернівецької області функціонували пункти пропуску «Шепіт — Ізвоареле Сучевей», «Руська — Ульма» та «Красноїльськ — Вікову-де-Сус».

31 серпня 2012 року в Бухаресті та 11 вересня 2013 року в Києві було вчинено Угоду (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та урядом Румунії про відкриття пунктів пропуску для міжнародного сполучення. Ця Угода була затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 4 вересня 2013 року № 656.

Після обрання Максима Заремського народним депутатом України ним у межах повноважень постійно направлялись депутатські запити та звернення до вищих посадових осіб держави щодо необхідності відновлення роботи цих пунктів пропуску в найкоротші терміни, виділення додаткових коштів з державного бюджету на завершення необхідних робіт на вказаних об’єктах тощо.

Згідно з наявною у народного депутата інформацією, яка була надана йому зі сторони Державної митної служби України, МПП «Красноїльськ — Вікову-де-Сус» планувалось відкрити до кінця 2020 року (однак через перенаправлення видатків державного бюджету на боротьбу з коронавірусною інфекцією COVID-19 необхідні роботи з його відкриття так і не було завершено), а МПП «Шепіт — Ізвоареле Сучевей» та «Руська — Ульма» заплановано відкрити до кінця 2021 року.

Продовження карантинних обмежень на території України в 2021 році, девальвація гривні, важка економічна ситуація та постійна нестача коштів у державному бюджеті боляче позначаються на фінансуванні погоджених раніше урядом проектів та їх практичній реалізації. Не обійшло стороною це питання і відкриття міжнародних пунктів пропуску. Це справді важливе питання, але людські життя та здоров’я є пріоритетними перед реалізацією будь-яких програм з будівництва та реконструкції. Тому спрямування великої частини коштів державного бюджету на медичну сферу, замість виділення їх на інші статті бюджету, не те що є компромісним, а, без сумніву, є правильним рішенням керівництва нашої країни.

Водночас Максим Заремський сподівається, що в цей важкий для нашої країни час протягом цього року в державному бюджету все-таки знайдуться кошти, які будуть спрямовані на завершення будівництва міжнародних пунктів пропуску на території Чернівецької області. А народний депутат України Максим Заремський буде ще не раз нагадувати всім про це питання та всебічно сприяти в межах повноважень, як член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, про виділення відповідних коштів на ці цілі.

Робота народного депутата України Максима Заремського в цьому напрямі триває.

Прес-служба народного депутата України Максима Заремського.